תביעות פיצויים בגין תאונות ספורט במכוני כושר
בשנת 1994 נחקק חוק מכוני הכושר שנועד להתמודד עם הסיכונים הטמונים בפעילות זו. החוק קובע כי בכל עת שמכון הכושר מופעל חייב להיות נוכח במקום מדריך, המלמד את דרכי ההפעלה של המכשירים שבו ומפקח על המתאמנים במכון הכושר. מכך לא עולה שמכון הכושר חייב לספק לכל מתאמן חדש מדריך כושר אישי, אך בהחלט מצופה מהמדריך לעשות את המאמץ הסביר על מנת להדריך את המתאמנים ולשמור על בטיחותם.
בנוסף, מכון הכושר יכול לקבל מתאמן רק לאחר שזה המציא לו תעודה רפואית המאשרת את כשירותו מבחינה רפואית להתאמן במכון הכושר. כאן חשוב להבין שמכון הכושר לא יכול לצאת ידי חובה בדרישת הצהרה מהמתאמן כי הוא בריא, ועל מנת להימנע מתביעות בגין הנזקים שנגרמים למטופלים בגין ליקויים בריאותיים, על מכון הכושר לדרוש תעודה רפואית מרופא המשפחה שלו, שמכיר גם את עברו הרפואי, המאשרת כי הוא כשיר להתאמן במכון הכושר.
המשמעות היא שאם מתאמן נפצע ונגרם לו נזק, בעת שלא היה מדריך במכון הכושר או שזה לא הדריך אותו באופן ראוי, או כתוצאה מליקוי בריאותי שהיה על מכון הכושר לדרוש אישור רפואי בנוגע אליו, ניתן לתבוע פיצויים ממכון הכושר על הנזק שנגרם לו. הנפגע יצטרך להוכיח שיש קשר בין הפציעה שלו והנזק שנגרם לו לבין התפקוד הרשלני של מכון הכושר.
בנוסף לחובות הספציפיות של מכון הכושר, מוטלת עליו החובה הכללית לשמור על סביבה בטוחה שאינה מסכנת את הפוקדים אותו. עליו לוודא שאין גורמים מסכנים בכל שטחי מכון הכושר, ובתוך כך בחדרי האימונים, בסטודיו, במלתחות, ובמקלחות חדר הכושר. כך למשל אם אדם החליק בכניסה למקלחת ונפצע כתוצאה מכך שחדר הכושר לא דאג לייבש את הרצפה בכניסה הוא יוכל גם כן לתבוע פיצויים מחדר הכושר בגין הנזק שנגרם.
הפעילות הספורטיבית חיונית לנו וחשוב שנקפיד עליה. יחד עם זאת, הפעילות טומנת בחובה סיכונים שונים שהמתאמן נוטל על עצמו. לכן חשוב שגם המתאמנים וגם חדרי הכושר ישמרו על כל אמצעי הבטיחות הנדרשים מהם.
עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי ועורכי דינם.
זקוק ל
עורך דין נזיקין ותאונות ספורט? – תן לנו להילחם למענך!