במסגרת הסדר טיעון שהושג לפני כשנה הוטל על מרק עונש של 600 שעות שירות לתועלת הציבור, פסילת רישיון לשש שנים, וקנס של 1,000 שקל. כבר אז עורר ההסדר סערה ציבורית, וביקורת הופנתה גם כלפי בית המשפט, על כך שבהחלטתו לקבל את הסדר הטיעון הוא פוגע בהרתעה נגד נהיגה בשכרות.
שחר גרינשפן ומשפחתה – השיקום נמשך
התאונה התרחשה ב-28 בנובמבר 2009, ימים ספורים לפני יום הולדתה ה-12 של גרינשפן. מרק פגע בה כשעמדה על אי תנועה במרחק של כמה רחובות מביתה בנתניה, ובדמו נמצאה כמות אלכוהול גבוהה פי ארבעה מהמותר.
את העתירה תגיש עו"ד ענת קאופמן, שתבקש מהשופטים לפסול את הסדר הטיעון ולבטל את גזר הדין בטענה שהם חורגים וסוטים באופן קיצוני ממתחם הסבירות. לטענת המשפחה, מאז הגשת כתב האישום נגד הנהג ועד למתן גזר הדין, מידרה מחלקת התביעות של המשטרה את ההורים, סירבה לתת להם מידע, לא שמעה את עמדתם והטעתה אותם במודע כשביקשו להתעדכן על ההליכים בפרשה.
על פי ההורים, נציגי המשטרה הטעו אותם כשאמרו להם שאין הסדר טיעון שעומד על הפרק, וזאת אף שהסדר הטיעון כבר הוצג בפני בית המשפט ללא ידיעתם.
עוד נטען בעתירה כי הסדר הטיעון נעשה בניגוד להנחיות מנהליות מפורשות וכי החלטות בתיק התקבלו בחוסר תום לב וממניעים פסולים. המשפחה משוכנעת שעל הפרקליטות היה לערער על גזר הדין וכי בית המשפט לא היה צריך לאשר את הסדר הטיעון. "נהיגה בשכרות עם ריכוז אלכוהול כה גבוה כמוה כהתאבדות ומהווה סיכון ודאי של עוברי אורח תמימים", נכתב בעתירה.
חוק גרינשפן – תיקון לחוק זכויות נפגעי עבירה