פיצוי על נפילה ברחוב
המקרה התרחש לפני כ 5 שנים, ובו, נתקלה התושבת במרצפת שבורה ומשובשת במדרכה וכתוצאה מכך נפלה קדימה ונחבלה בכתפה הימנית ובפניה. לאחר שבני משפחתה חשו לעזרתה הוחשה לטיפול רפואי. מומחה בית המשפט קבע לה נכות בשיעור של 12.5 אחוז. התושבת יחסה את הנפילה הן למרצפת השבורה עליה נפלה למרות משנה זהירות שנקטה, והן לתאורה הלקויה במקום.
עירית נתניה טענה כי שיפורי שנעשו במקום, לא נבעו מהנפילה אלא לפי תכנית שנקבעה מראש על ידי העיריה. אך לפני בית המשפט הובאו הוכחות כי לאורך הדרך התלוננו תושבים על הכשלים והמהמורות במקום. כך שקשר בין התלונות והנפילה לבין עבודות התשתית ושיפור התאורה נראה סביר. בית המשפט אף העיר כי מצא את עדות האשה ובני משפחתה כאמינים מאוד ולא מצא כל סיבה לראות בהם "סיפור מעשה" שלא התרחש בפועל כפי שאולי רצתה ההגנה מצד העיריה להציג.
"תושבי העיר, בכל עיר צריכים להבין שהעירייה אחראית בהחלט לתחזוקת התשתיות בעיר" מסבירה עו"ד ענת קאופמן "היום, במאה העשרים ואחת, יש לנו גם לא מעט כלים היכולים להראות מה בוצע על מנת להתמודד עם בעיית תחזוקה עירונית כמו ביוב, מים, שלוליות, מדרכות או בורות בכבישים. יש לנו פניות במוקדים העירוניים, יש תחזוקה סבירה, תמונות ותיעוד נוסף. עיריות חייבות לתושב שירות ברמה נאותה שמבטיח טיפול בתקלות כאלה. המצב הנורמלי הוא שכולנו נהנים מהשירותים ומהתשתיות שיש לעיר להציע אבל, אזרח שיפגע מהן כי לא טופלו באופן סביר, בטח לאחר התראות במוקד העירוני- יש לפצות על כך"
מתוך הידיעה בחדשות נתניה: