סמרדי עבדה כגננת למעלה מ 30 שנה, ורבים מילדי נתניה מכירים אותה כיום כבוגרים. לפני מספר שנים החלה לחוש בכאבים שונים, חוזרים ונשנים ובמיוחד כאבים בעמוד השדרה שהלכו והתחזקו . בנוסף, סבלה סמרדי מכאבי ראש תכופים ואפילו נחבלה ועברה ניתוח. מצבה של סמרדי החמיר עד כדי כך שבשנת 2010 היא נאלצה לסגור את המשפחתון שבבעלותה. סמרדי הוסיפה וסבלה משורה של תסמינים המאפיינים את המחלה כמו כאבים מופשטים בגוף ולכן ביקשה הכרה במחלת היאפים בביטוח לאומי.
אמנם, הכרה במחלת היאפים בביטוח לאומי אפשרית במקרים מסוימים, אך גם אז מדובר לרוב בשיעורים נמוכים מאוד, עד 10%. במקרה זה, משרד עו"ד קאופמן סייע לגננת על ידי הוכחה מפורטת עם חוות דעת רפואיות המצביעות על כך שסמרדי, שהגננת הוא המקצוע היחיד שלה, איננה יכולה להשתלב בחזרה בעבודה כלל.
המשרד המחיש בהליך המשפטי, את מחלתה של הגננת, והראה כיצד טופלה באופן מתמשך במרפאות הכאב של בית החולים "איכילוב" אך ללא שיפור במצבה ועם תסמינים נוספים שהתגברו כמו עליה בנתוני שקיעת הדם, נימול וטיפולים בזריקות. עו"ד קאופמן הוכיחה כיצד סמרדי אינה יכולה כלל לבצע את מטלות המינימום הנדרשות מגננת ובכללן גם עבודה פיזית בגן, הרמת הילדים ואפילו הדגיש את מצבה הנפשי הירוד , לעומת הצורך במצב רוח מרומם על מנת לעבוד עם ילדים בגילאי 3 חודשים עד 3 שנים כפי שעשתה אלמוגה בעבר.
"ההכרה במחלת היאפים בביטוח לאומי, בתביעה כאן, היא דוגמא חשובה לתחום של כאב חוזר ולאורך זמן, עייפות, שפוגע בתפקוד היומיומי שלנו ומקשה עלינו לעבוד או בכלל מונע מאיתנו לעבוד. זה הוא עניין חדש יחסית, שמערכת המשפט וגם הביטוח הלאומי חייבים להתמודד איתו" אומרת עו"ד ענת קאופמן שניהלה את התיק וגם משמשת כיו"ר פורום הביטוח הלאומי של לשכת עורכי הדין "כרגע, זה נדיר יחסית, לזכות בהכרה כזו. כל פסק דין שאנחנו משיגים לטובת אנשים כמו אלמוגה, סולל לנו את הדרך במהלך שאנו מבצעים להכרה גוברת בכאב. הבעיה היא שלא ניתן לקבל אחוזי נכות או אבדן כושר עבודה מהכאב בפני עצמו. לכן, אנחנו מדגישים כל הזמן את את התוצאות שלו. למערכת המשפט והביטוח לא תהיה ברירה. היא תבין שיש באמת מחלה שהיא כאב כמו פיברומיאלגיה ומחלות כאב אחרות, ושבאמת יש אבדן אמיתי של כושר עבודה. אני חושבת, שאם אדם שמשלם עבור ביטוחים ובודאי ביטוח לאומי, מרגיש שהוא חולה, מרגישים כאבים חוזרים ונשנים שפוגעים באופן משמעותי בכושר העבודה שלו. חשוב מאוד שיבדוק את הזכויות שלו".