תחילתו של הסיפור ביציאה שגרתית מהבית, מקומת ביתו החוצה. כאשר יצא י' מדלת המעלית בקומת הקרקע אל לובי הבניין שבו הוא מתגורר, החליק על שלולית שהשתרעה לפניו בין המעלית לבין דלת היציאה, ונפל מלוא קומתו אל הרצפה.
השכנים ששמעו את רעש הנפילה, מיהרו אליו ותמכו בו כדי שיוכל להגיע בחזרה אל דירת מגוריו. אולם, בכך לא הסתיימה הפרשה. י' החל לסבול מכאבי ראש, סחרחורות, נפיחויות וחוסר שיווי משקל שהלכו והחמירו.משום כך, נאלץ לעבור בדיקות וטיפולים בבית החולים "לניאדו" ולאחר מכן בבית החולית "תל השומר", מה שאף הביא אותו לביצוע ניתוח בהרדמה כללית. גם אז לא תמו תוצאותיה של הנפילה המקרית מן השלולית שבפתח הלובי. י' המשיך וסבל מתופעות נוירולוגיות שונות, כאבי ראש, נימול ברגלו, המטומות ותופעות נוספות שחייבו בדיקות, אשפוזים רבים וחופשות מחלה ארוכות שהשביתו אותו מעבודתו. אי לכך, הוא מנהל תביעה נגד ועד הבית, וזאת באמצעות עורכת הדין ענת קאופמן.
"אמנם, ועד הבית הוא לרוב תורנות של בעלי הדירות בבניין או של בעלי חנויות במתחם מסחרי" אומרת עו"ד ענת קאופמן, שהגישה את התביעה "אבל דווקא משום כך, הוא צריך להיות אחראי בשני מישורים. קודם כל לדאוג לבצע את המשימות השגרתיות שמוטלות עליו במקסימום הבטיחות. בדיוק כמו שגם בבית הפרטי שלו, היה דואג לסגור חוט חשמל חשוף או לנקות שלולית כך גם במרחב הבניין. במקביל, אני ממליצה לועד לדאוג לביטוח על פי האפשרויות שקיימות היום בחברות הביטוח וגם באגודה לתרבות הדיור. היות ובסופו של דבר, אם מגיעים למצב כזה – חשוב שתהיה חברת ביטוח שתוכל לשאת במימון הנזקים".
במקרה של י', השלולית נגרמה מעציצים שהוצבו במרחב הלובי. לעציצים לא הייתה אגנית ניקוז שתקלוט את המים העודפים. לא היו במקום שלטי אזהרה ואיש לא ניקה את השלולית. לאחר המקרה, ועד הבית מיהר להחליף את העציצים בצמחיה מלאכותית, על מנת למנוע מקרה דומה בעתיד.
בנתיים החמיר מצבו של י' עד כדי כך שרופאה תעסוקתית קבעה כי עליו לעבוד לא יותר מארבע שעות ביום ותוך מגבלות שונות כמו המנעות מעבודה ליד מכונות חמות או עבודה בגובה. היא אף המליצה כי ימנע מנהיגה עד לקבלת אישור מיוחד מהמכון לבטיחות בדרכים עקב התופעות הנוירולוגיות והנפשיות מהן סבל.
בסופו של דבר קבע נוירולוג מומחה לי', 28 אחוזי נכות נוירולוגית בגין התופעות והנזקים הפיזיים והנפשיים שנגרמו לו וזאת לצמיתות.
"המקרה של י' אכן עצוב. הוא מיד חש שמשהו לא תקין. הוא גם מוכיח מה שנראה לנו לפעמים כנפילה תמימה בבניין או ברחוב יכול לפגוע בנו בהמשך ולא מעט. המכונה הזו שנקראת גוף האדם, היא רגישה ופגיעה. לכן כל כך חשוב להבדק ולוודא. גם אם נדמה שאנחנו כרגע בסדר. לא לזלזל בדבר שאחר כך אנו עלולים להצטער עליו וכאמור במידת הצורך לנהל תביעה נגד ועד הבית שאחראי לפצות" סיכמה קאופמן.
עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח ועורכי דינם.
זקוק ל
עורך דין לתביעת נזיקין? – תן לנו להילחם למענך!