ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

משנכנס אדר מרבים בשמחה, האמנם?

מאמרים נוספים:

מאמרים נוספים:


מכירים את התופעה הזו שאתם הולכים לתומכם ברחוב ולפתע מוצאים את עצמכם מכוסים מכף רגל עד ראש בתרסיס שלג לבן , לאחריה אתם חשים צריבה בעיניים שבמזל תחלוף במהרה ואם לא? או כאשר רעש של פיצוץ אדיר גורם לכם לבהלה ומותיר אתכם עם זמזומים באזניים עוד זמן ארוך?

לצערנו פעמים רבות מלווה השמחה בעצב כאשר מידי שנה אנו עדים לפציעות הנגרמות כתוצאה של שימוש בצעצועים או תחפושות מסוכנות, וכן למהומה הרבה סביב תעשיית מכירות התחפושות, האביזרים והצעצועים לכבוד חג הפורים.
 

אז מה עושים נגד שימוש בצעצועים או תחפושות מסוכנות?

נפצעתם עקב שימוש בצעצוע, תחפושת או אביזר מסוכן? הטעו אותכם ביחס לפריט מהותי? הפקיעו מחיר? מה עושים, כיצד פועלים, אלו עילות וטענות ניתן להפעיל במקרים אלו ומה סיכויי התביעות? משרד עו"ד לוי-קאופמן סקר עבורכם תמצית העילות המשפטיות.

החוק מגדיר מהו צעצוע מסוכן וזאת נוכח הסכנות הרבות הטמונות בשימוש בצעצועים מסוכנים אלו. בעיקרון צעצוע מסוכן הינו כזה אשר השימוש בו עלול לגרום נזק גופני או לסכן את בריאות הציבור או לגרום הטרדה, או בהלה, גירוי, דמע, או כלי נשק שהוא חיקוי של כלי יריה אמיתי.

כמו כן התחפושות חייבות לעמוד בתו תקן ישראלי. זוכרים את מלכות השלג עטורות פתיתי הצמר גפן ואת הזקנים הלבנים הארוכים? אז זהו שהיום הם לא ממש באופנה כי הם פשוט אסורים בשימוש. על פי התקן הישראלי אסור להשתמש בחומרים דליקים כמו צמר גפן , ניילון וכו'.

להלן רשימה חלקית של צעצועים מסוכנים והוראת מכירה ושימוש:
א. אקדח צעצוע היורה כדורי פלסטיק אסור לשימוש. האקדח עלול לגרום לחבלות חמורות ובלתי הפיכות לגוף.
ב. כל הצעצועים דמויי כלי נשק אמיתיים – אסורים לשיווק.
ג. על כל סוגי הזיקוקים להימכר באריזה מסומנת בעברית הכוללת הוראות שימוש ואזהרות.
ד. בעת רכישת אקדח פיקות ,יש לוודא כי על הקנה מותקן פקק בטיחות אדום. כמו כן, יש לוודא כי שם היצרן או היבואן מופיעים באופן ברור, וכיהאקדח מסומן בהוראות אזהרה.
ה. כדורי עשן – רק כדורים מסומנים מותרים לשימוש.
ו. אסורים לשימוש – רקטות, זיקוקים גדולים, "נחש נפץ" ועוד.
ז. ספריי שלג – מותר לשימוש רק ספריי שמסומן עם מס' תעודת האישור של מכון התקנים.ח. ספריי לשיער – מותר לשיווק רק אם המוצר נושא אזהרות והגבלת גיל השימוש ל- 14 ומעלה.
ט. איפור צריך לשאת מדבקה של משרד הבריאות.

א. אם נגרם הנזק עקב הפרה של אחד מהכללים שהובאו לעיל – תחפושת לא תקנית, שימוש בצעצוע מסוכן וכו'- ניתן לתבוע את היצרן , היבואן או המוכר של האביזר או הצעצוע המסוכן בין היתר בעילה של הפרת חובה חקוקה , רשלנות וכו' .
ב. ניתן, במקרים מתאימים, לתבוע את המועצה המקומית או המדינה על אי אכיפה מספקת של הצווים והוראות משרד התעשיה, או בעילת רשלנות.
ג. ניתן לתבוע את המשתמש, ואם הוא קטין, את הוריו על אחזקה ו/או שימוש בצעצועים או אביזרים מסוכנים כמו נפצים וכו' או בעילה של רשלנות ו/או הפרת חובה חקוקה.
ד. אם הפגיעה ארעה בזמן שהותו של התלמיד בבית הספר ניתן לתבוע את בית הספר ברשלנות או אי אכיפה של ההוראות .
ה. בנוסף כל ילד בגיל חינוך חובה (כולל גן) מבוטח בביטוח תאונות אישיות לתלמידים פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים תקפה ביחס לכל נזק שנגרם בכל שעות היממה ללא קשר לפעילות הבית ספרית ניתן לקבל פיצוי גם במסגרת זו.
ו. חוק האחריות למוצרים פגומים – באופן כללי, בהתאם להוראותיו של חוק זה, יצרן חייב לפצות אדם שנגרם לו נזק גוף כתוצאה מפגם במוצר שייצר. המונח יצרן בחוק זה מוגדר באופן רחב והוא כולל יבואן, וכן ספק של מוצר שהיצרן שלו או היבואן שלו אינם ניתנים לזיהוי. בהתקיים התנאים הקבועים בחוק, ניתן לתבועבהתאם לחוק זה בגין נזק גוף שנגרם כתוצאה מפגם בתחפושת או באביזרים השונים.

מה קורה אם הטעו אתכם ברכישת התחפושת או הסתירו מכם פרט מהותי ביחס אליה וזאת בכל הנוגע לענינים מהותיים כגון:
השימוש והסיכונים הכרוכים בשימוש בתחפושת, באביזרים או בצעצוע.
איכות התחפושת או האביזר.
זהות היצרן או יבואן התחפושת.
ארץ הייצור.

עיקרו של חוק הגנת הצרכן, הינו הטלת חובה על עוסק שלא להטעות או לנצל את מצוקת הצרכנים שנמצאים כמעט תמיד העמדת נחיתות מול העוסק, וזאת לגבי פרטים ומידע לגבי המוצר אותו הם רוכשים. במידה ורכשתם תחפושת והוטעתם ביחס לאחד מן העניינים אשר החוק מגדירם כמהותיים, יש לכם זכות לבטל את הרכישה. הביטול צריך להיעשות בכתב, ותוך שבועיים ממועד עשיית העסקה או מסירת התחפושת, לפי המאוחר.

אם שלחתם את הילד לרכוש לעצמו תחפושת וגיליתם כי המוכר הפקיע את המחיר ניצל את תמימותו חוק הגנת הצרכן אוסר על ניצול כדוגמת הנ"ל, ומקים לצרכן שרכש בנסיבות אלו, זכות לבטל את העסקה. גם במקרה זה הביטול צריך להיעשות בכתב, ותוך שבועיים ממועד עשיית העסקה או ממועד מסירת התחפושת, לפי המאוחר.

חובה חשובה נוספת המוטלת על סוחרי התחפושות הינה חובת גלוי. בהתאם לחובה זו על העוסק לגלות לצרכן כל תכונה בתחפושת המחייבת החזקה או שימוש בדרך מיוחדת כדי למנוע פגיעה למשתמש בה או לאדם אחר או לתחפושת עצמה, תוך שימוש רגיל או טיפול רגיל. לא רק שחובה זו באה להגןעלינו כצרכני תחפושות אלא היא טומנת בחובה, הגנה חשובה שתפקידה לשמור על ילדינו מפני נזק העלול להיגרם להם בגין השימוש בתחפושת. עוסק העומד בחובתו זו, מצייד אותנו, ההורים, במלוא המידע הנחוץ לנו לשם קבלת החלטה מושכלת האם לרכוש את התחפושת אם לאו, לנוכח הסיכונים הכרוכים בשימוש בה. כך למשל, מומלץ לרכוש רק תחפושות בעלות תווית המציינת שהתחפושת עשויה מחומרים חסיני אש. ואולם, לולא החובה לחשוף בפנינו את המידע האמור, אין באפשרותנו לבחור תחפושת בטוחה לילדינו.

עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח, ביטוח לאומי ועורכי דינם.

זקוק לעורך דין נזיקין ותאונות עבודה? – תן לנו להילחם למענך!
 
ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון

 


ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

ונחזור אלייך בהקדם:

מלא את הפרטים

הרצל 7, קומה 5, נתניה 4240004

location6, location, map, marker, pin

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

09-8350074

print2, print, printer

office@acklaw.co.il

envelop, envelop, mail, email, contact, letter
 

 

- כל הזכויות שמורות -
אין לראות באמור באתר משרד עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי