אז מה עושים כשנפגעים באירוע טרור או פעולת איבה?
העצה הראשונה והחשובה ביותר אם חוויתם חוויה קשה כזו , היא לא להגיד אני בסדר ולא להקל ראש. חשוב ללכת לרופא, להיבדק, לספר לו מה קרה ואם צריך לקבל ייעוץ נוסף או בדיקה נוספת, צילומים וגם ימי מנוחה או מחלה.
חשוב להבין שגם אם נראה לכם שלא נפגעתם כלל, או שאתם פשוט מודאגים או בחרדה מהמתרחש – זו פגיעה לכל דבר וצריך לטפל בה.
אוכלוסיית הדרום למשל, חשופה מדי פעם, כפי שאנו יודעים , לאיום הטילים. אזרחים שגרים בקווי העימות חרדים לעצמם ולמשפחתם. לעתים הם אפילו לא מרגישים, שהאיום הזה פוגע להם בתפקוד היומיומי – למשל כשהם קופצים מכל רעש, או מתקשים להרדם בלילה. כמובן, שהפגיעה יכולה להיות חמורה יותר – חרדות, דיכאון ואפילו פגיעה בחיי המשפחה, גירושין או פיטורין מהעבודה.
בזכות הטכנולוגיה, קל היום לתעד וחשוב שתתעדו. קודם כל – לקבל מסמכים מהרופא, מקופת החולים, מכל בדיקה. באתרים של קופות החולים, יש לרוב אפשרות לעקוב אחרי כל הבדיקות הפעולות שאתם עושים.
מהיכן מקבלים את הפיצוי?
הפיצוי שמגיע לכם, יכול להיות משני מקורות – המדינה (באמצעות הביטוח הלאומי) וביטוחים פרטיים, כל אחד לפי סוגי הביטוחים שביצע. בכתבה הזו נעסוק בביטוח הלאומי בלבד.
כדי לקבל פיצוי מהמדינה, מגישים תביעה לביטוח הלאומי שנועדה להכיר בכם כ"נפגע פעולות איבה". את התביעה מגישים באמצעות טפסים שניתן להוריד באתר האינטרנט של המוסד או לקבל באחד הסניפים. לכל טופס כזה, צריך לצרף את כל התיעוד הרפואי.
ביטוח לאומי יבדוק, האם אתה ברשימות של מי שהגיע לבתי החולים או הועבר באמבולנס ולכן אם זה לא המקרה שלכם, יהיה קשה יותר להוכיח את הפגיעה. ייתכן שתצטרכו ללכת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה עם הצהרה איך נפגעתם ובאיזה אופן.
אם הוכרתם כ"נפגע פעולת איבה", תוכלו להבדק על ידי ועדה רפואית של הביטוח הלאומי שבסופו של דבר, תקבע את דרגת הזכאות שלכם- כלומר מה הפיצוי הכספי שמגיע לכם לפי מדדים שונים, של נכות זמנית או קבועה ("צמיתה" בשפה המשפטית).
כללי האצבע הם – עד 10% ללא תגמול, עד 19%- תגמול חד פעמי ומעל 20% – תשלומים חודשיים שתקבלו מהביטוח הלאומי.
לילדים עד גיל 18 , מובטלים, קשישים ופנסיונרים יש כללים מיוחדים לגבי הדרך לתגמל אותם.
קל לך יותר לצפות מאשר לקרא?
עו"ד קאופמן מסבירה על תאונות גוף, נפש מאירוע טרור או פעולת איבה:
https://www.youtube.com/watch?v=x3Sv-M2fLO4
הנה כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
כמה עולה להגיש תביעה?
המדריך של עו"ד ענת קאופמן לנפגעי פעולות איבה – אתר גלובס
עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול ביטוח לאומי, חברות הביטוח ועורכי דינם.
זקוק ל
עורך דין ביטוח לאומי? – תן לנו להילחם למענך!