קבלו תעודה רפואית – דאגו לקבל לאחר הטיפול תעודה רפואית שתמולא על ידי המטפלים. תעודה זו מהווה ראיה בהליך המשפטי ולכן חשוב לוודא שהפרטים המופיעים בה מדויקים ותואמים לנסיבות התאונה והנזק שנגרם בגינה.טיפול עוקב- טפלו בכל הנזקים הרפואיים המתעוררים בעקבות התאונה כך שלא ניתןןיהיה לטעון שגרמתם לנזק או להחמרת, ועל מנת שתוכלו להראות שפעלתם להקטנת הנזק.
תיעוד – דאגו לתעד ככל הניתן את הנסיבות שהביאו לנזק ואת הנזק עצמו- כך למשל: יש לצלם את הנזק ואת מקום האירוע, לצלם כל עדות לאירוע במקום העבודה, לרשום את הפרטים של מי שהיה עד לתאונה ואת עדותו אודות התאונה ולתעד שיחות עם המעביד אודות התאונה. איסוף ושמירת המסמכים- בכל התהליך יש לאסוף את כל המסמכים שהוזכרו, וכל מסמך נוסף שיכול להעיד על מצבכם, בהם הטפסים מהמעביד ומכל אחד מהמוסדות הרפואיים בהם טיפלתם וקבלות בגין טיפולים רפואיים ותרופות שנדרשו כתוצאה מהנזק.
פנייה לעורך דין המתמחה בתחום– מומלץ לפנות בסמוך לאירוע לעו"ד המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ משפטי ועל מנת להחליט על נתיב התביעה המתאים ביותר עבורכם.הגשת תביעה לביטוח לאומי-במרבית המקרים יש למצות את מלוא הזכויות מול המוסד לביטוח לאומי ורק לאחר מכן לבחון את האפשרות לתביעות אזרחיות אחרות.
הגשת תביעה נגד גורמים נוספים- לעיתים קיימת אפשרו לתבוע גורמים נוספים בגין רשלנות שגרמה לנזק לעובד. כך למעשל קיימים מקרים בהם ניתן לתבוע את המעביד.