ערוך בדיקה של החברות השונות המציעות ביטוחים – השוק מלא בחבילות ביטוח שמציאות חברות הביטוח, חברות כרטיסי אשראי, וקופות החולים- הכיצד נדע מה לבחור? הכלל הוא פשוט- באופן עקרוני מול כל אחד מהגופים יש לשים לב להיקף הכיסוי הביטוחי, החרגות מהכיסוי, ולוודא שהביטוח מתאים לצרכים הייחודיים שלכם. כך למשל לביטוח באמצעות קופת חולים אין בהכרח יתרון על פוליסת ביטוח שנרכשת מחברת ביטוח, ובשניהם נצטרך לבחון את תנאי ההסכם. בנוסף, רצוי לערוך סקר שוק ולבחון את המתחרים השונים בהתאם למוניטין שלהם, הוותק שלהם בשוק ורווחיות החבילות שהם מציעים.
היה כנה ביחס למצבך הרפואי – בעת רכישת פוליסת ביטוח אנו מתבקשים למלא שאלון באשר למצבנו הרפואי. רבים מאיתנו נתקלים בפיתוי לתאר בצמצום בעיות רפואיות על מנת לשלם סכום נמוך יותר עבור הביטוח. אולם, חשוב להבין שגילוי לא מלא של פרטים רפואיים יפגע בכם כאשר תרצו לקבל כספים מהביטוח, מאחר שחברת הביטוח תטען שהנזק נגרם כתוצאה ממצב רפואי עליו לא ניתן גילוי וכתוצאה מכך לא תוכלו לקבל החזרים כספיים מלאים.
בדוק את היקף הביטוח – היקף הביטוח שיידרש לנו תלוי ביעד הטיסה, אורך השהות והפעילויות שנבצע במהלך השהות בחו"ל. באופן הכללי יש לוודא שהביטוח מכסה את כל הפעילות שנעשה ובמידת הצורך לרכוש ביטוחים משלימים. בנוסף, חשוב לשים לב שביטוחים רבים מחריגים מהכיסוי הביטוחי טיפולים בגין תאונות המתרחשות לילדים, ולכן אם אתם טסים בהרכב מלא וודאו שהכיסוי הביטוחי חל גם על ילדכם, ובמידת הצורך רכשו ביטוח משלים.
בדוק את גובה הכיסוי הביטוחי בסכום כסף ובימי אשפוז- פעמים רבות אנחנו בוחנים את ההיקף הכולל של הביטוח הנרכש ולא מתמקדים בפרטים הקטנים שעשויים להיות רלוונטיים כאשר נצטרך להפעילו. כך למשל פוליסת הביטוח יכולה להיות מוגבלת לסכומי כסף מסוימים, או למספר ימי אשפוז בודדים וכתוצאה מכך נגלה שכל הוצאה החורגת מהמגבלה נופלת על כתפנו ועולה לנו הרבה מאוד כסף.
בדוק את תקופת הביטוח – יש לוודא שהביטוח תקף לכל תקופת הטיול, כולל ימי הטיסות. אם נציין תקופת טיול לא מדויקת וחס וחלילה נידרש לשרות רפואי דווקא ביום שלא ציינו, לא נוכל לקבל פיצוי מחברת הביטוח אף אם שילמנו עבור מרבית התקופה. כך יש לשים לב שהביטוח החינמי של חברות האשראי נמשך 45 יום ומופסק ללא התראה. לכן במקרה של טיול ארוך עדיף לעשות ביטוח מסודר בתשלום ולא להסתפק בביטוח חינם.
בעלי מחלה כרונית – רכשו ביטוח משלים המכסה את הסיכונים הייחודיים לכם- אם אתם נמנים על אלו הסובלים ממחלות כרוניות עליכם לוודא שהביטוח מתאים לכם באופן אישי. הביטוח הסטנדרטי מחריג מהכיסוי מחלות כגון סרטן, ניתוחי לב, צנתור, דיאליזה וטיפולים למחלות כרוניות ולכן אם הטיפולים האלו רלוונטיים לכם כדאי לרכוש ביטוח משלים רלוונטי.
אם תעסקו בפעילות אתגרית – הוסיפו ביטוח הטסה רפואית- בטיולים הכוללים עיסוק מוגבר בספורט אתגרי כגון סקי, סנפלינג, רפטינג, וכיו"ב, כדאי להוסיף ביטוח הטסה רפואית, במיוחד כאשר אתם טסים למדינות עולם שלישי, או למדינות בהן התשתית הרפואית רעועה. הכיסוי כולל העברה מוטסת לישראל בתנאים של בית חולים הכוללים רופא צמוד ומתן שירותים רפואיים גם בזמן הטיסה חזרה ארצה.
קחו עמכם לחו"ל את כל מסמכי הביטוח, דרשו קבלה עבור כל שירות רפואי והחתימו את הגורם הרלוונטי בחו"ל על טפסי הביטוח- כאשר רוכשים פוליסת ביטוח מקבלים מסמכים שונים שחשוב לקחת עימכם לטיול. בין המסמכים תמצאו את פרטי סוכן הביטוח ודרכי התקשרות, ובנוסף מסמכים להחתמת גורם רפואי שטיפל בכם. בכל שרות רפואי וודאו שאתם מקבלים את כל הקבלות עבור סכומי הכסף ששילמתם, ואת כל המסמכים הקשורים לטיפול או האשפוז שקיבלתם. איסוף מסודר של כל המסמכים מעלה את הסיכוי להשיג החזר כספים מחברת הביטוח.
פנו לסוכן הביטוח בחזרתכם ארצה – דרך המלך לקבלת הכיסוי הביטוחי היא פנייה לחברה המבטח דרך סוכן הביטוח, אומחלקת התביעות של החברה. אולם, יש לזכור שהאינטרס של חברת הביטוח הוא לשלם כמה שפחות, ולכן פעמים רבות עלול להתנהל מאבק על הסכום שיוחזר לכם. אם לא באתם על סיפוקכם זכרו שלעיתים כדאי להיעזר בעו"ד המתמחה בתחום על מנת לקבל את המגיע לכם.
מצוידים בעצות החשובות אתם מוכנים לצאת לטיול, לפחות בכל הנוגע לביטוח הרפואי. כל שנותר הוא לאחל וטיסה נעימה!
עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח ועורכי דינם.
זקוק ל
עורך דין לתביעת ביטוח נסיעות? – תן לנו להילחם למענך!