לדברי עו"ד ענת קאופמן, המתמחה בתביעות נזיקין, "נשים רבות נמנעות מהגשת תלונה בכלל ותביעת נזיקין כנגד מי שתקף אותן, בפרט, משום שאין להם את הכוחות להתמודד עם העניין מחדש. משום כך, הארכת זמן ההתיישנות עד ל 10 שנים לאחר השלמת ההליך הפלילי תאפשר ליותר נפגעים לאזור כוח ולנקוט בהליך האזרחי.
חלק מכריע של הנשים הנפגעות מהטרדה מינית פשוט לא יודעות שיש באפשרותן להגיש תביעת נזיקין נגד הפוגע, כאשר הדבר נובע בראש וראשונה עקב חוסר מודעות על אף העובדה שהגשת תביעה לפיצוי כספי יכולה לסייע רבות לנפגע ולבני משפחתו וכמו כן לסייע בידי המתלוננת לשקם עצמה אם באמצעות מימון של טיפול נפשי, פסיכולוגי או פסיכיאטרי, השתלבות בעבודה או בכל אמצעי אחר שימצא לנכון , כמו כן התחושה שהפוגע נפגע בכיסו יכולה לתרום לשיפור ההרגשה." מוסיפה עו"ד ענת קאופמן.
עו"ד ענת קאופמן מדגישה שפרשת הנשיא קצב ומחיקת המתלוננת א מכתב האישום נגד הנשיא מוכיחה את יעילותו ונחיצותו של ההליך האזרחי. שכן בעוד שבהליך הפלילי אותו מנהלת פרקליטות המדינה ואין בו למתלוננת מעמד קובע, הרי שבהליך האזרחי למתלוננת יש את היכולת לשלוט ולהשפיע על התהליך דבר חשוב כשלעצמו ויש לו גם השלכות על יכולתן של המתלוננות לשקם עצמן.
החוק החדש צפוי להעלות משמעותית את מספר תביעות הנזיקין מסוג זה.
קראו גם על:
מהפכה: נפגעת תקיפה מינית בעבודה תוכל להגיש תביעה בבית משפט אזרחי
פיצוי על תקיפה מינית: אונס הטרדה פדופיליה
עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי בדיני נזיקין, וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח ועורכי דינם.
זקוק ל
עורך דין פגיעה מינית ונזיקין? – תן לנו להילחם למענך!