ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

תאונות עבודה בבית – מגיע לכם פיצוי (Ynet)


"כל מצב שבו נפגעת בבית, בשעה שהייתי עסוק בפעולה של עבודה – היא תאונת עבודה לכל דבר ועניין". על תאונות עבודה בבית מגיע פיצוי.
השכלולים הטכנולוגיים בעידן המהיר, הפכו את העבודה מהבית לנוהל מקובל בעולם העבודה. גרפיקאים, מפיקים, אנשי תקשורת, עורכי דין, מתכנתים ושלל מקצועות אחרים מביאים את הילדים בבוקר לגן ולבית הספר וחוזרים , לפעמים כמעט בפיג'מה כדי לשבת את שולחן העבודה בבית ולספק ללקוחות שלהם את מבוקשם.
 

מאמרים נוספים:

ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון


מחקר שנערך בשנת 2013 על ידי חברת פאנלס, הצביע על 28% מהישראלים בכח העבודה אשר עובדים מהבית. 58% מאלה טענו שעבודה לפחות פעם בשבוע אם לא יותר, היא יעילה יותר.

אבל בכל הנוגע לתאונות בבית, הקורות לאלה העובדים בבית – המודעות נמוכה מאוד בשני הצדדים- גם בצד העובדים עצמם, שעל פי הערכות (אין מספרים מדויקים) כמעט ואינם מחשיבים את התאונות הללו לתאונות עבודה וגם בצד הביטוח הלאומי וחברות הביטוח, שאינן נוטות להכיר בתאונות כאלה באופן אוטומטי. עו"ד ענת קאופמן, יו"ר פורום הביטוח הלאומי בלשכת עורכי הדין, שמשרדה מטפל מזה שנים רבות בתאונות עבודה, מבהירה, כי מדובר בתאונת עבודה לכל דבר ועניין שבה זכאים אנחנו, האזרחים משלמי הביטוח הלאומי לפיצוי.

עצות להתמודדות עם תאונות בבית
העצה הראשונה של עו"ד קאופמן, היא עצם המודעות. להבין מה היא תאונת עבודה. "כל מצב שבו נפגעת בבית, בשעה שהייתי עסוק בפעולה של עבודה – היא תאונת עבודה לכל דבר ועניין  ובלבד שאתה מוצהר במוסד, כלומר רשום כעובד בביטוח הלאומי ומשלם את דמי הביטוח הלאומי".

"למרות שזה לפעמים לא נראה לנו כך, כי אנחנו אולי לא רחוק מהמטבח שלנו וחדר השינה, אם אתה גרפיקאי שמעצב מול המחשב אתר אינטרנט חדש" אומרת קאופמן על הצד של העובד "או אם את כותבת עכשיו מאמר שאת עורכת עבור כתב עת, ובמהלך העבודה הזו, קרתה לך תאונה ממש בבית, אתם זכאים לחלוטין לתבוע את הביטוח הלאומי או כל גוף רלוונטי אחר בנושא תאונות עבודה. אין כאן מינימום או מקסימום. תאונת עבודה יכולה להיות נפילה וחבלה לכאורה פשוטה, כמו גם אפילו התקף לב או אירוע מוחי שקרה אחרי שיחת טלפון קשה במיוחד, למרות שהיא בביתכם"

בהליך שהחל לפני כמה שבועות בלבד, מנהל משרד קאופמן הליך מול הביטוח הלאומי עבור מ' מתל אביב, אשת יחסי ציבור העובדת חלקים נרחבים מיומה, באמצעות המחשב בבית. יש לה את שולחן העבודה שלה, המחשב. חדר עבודה שהקצתה בסמוך לחדר השינה. הלכה למעשה- המשרד שלה. בשעת ערב , בשעה שעבדה על אחד הפרויקטים, בקשה להגיע אל הטלפון בחדר שינה הסמוך היא קמה על מנת לאתר אותו, ואז מעדה, נפלה ונחבלה. נגרמו לה חבלות בשורש כפות הידיים, שבר בכף יד שמאל ונזקים אחרים. בעקבות הפגיעה , המפיקה לא יכולה היתה לעבוד בעבודתה שמצריכה תקתוק מחשבים יומיומי, צורך בניידות גבוהה ועבודה עם הידיים – בשיחות טלפון, בירורים מהירים ותחקירים.

"המחשת העניין של עבודה מהבית היא משמעותית מאוד" אומרת קאופמן "לתביעה מול הביטוח הלאומי, צרפנו ממש את תמונות חדר העבודה עצמו. אישור מרואת החשבון, שהיא עצמאית שמקום עבודה הוא מקום מגוריה, כדי להמחיש למוסד עד כמה ברור וחד הוא שהיא עובדת מהבית. כך עשינו גם במקרה אחר של סוכנת נסיעות שעבדה מביתה".

"למרות שאנחנו בעידן כל כך טכנולוגי שבו המון אנשים מבלים זמן עבודה בבית" מוסיפה קאופמן בנוגע לצד המעביד " הרשויות למעשה "מפגרות" אחרי התהליך הזה. הנחת העבודה האוטומטית כמעט של הביטוח הלאומי בשלב הראשון תהיה כמעט תמיד לחשוב שלא מדובר בתאונה קלאסית אלא שצריך לבחון ולחקור את מהימנותו של אותו נפגע". במלים אחרות – מתקשים להאמין לנו שאכן מדובר בתאונת עבודה.

תביעה שהסתיימה בהכרה רק לפני פחות משנה, והתנהלה במשרד ענת קאופמן, ממחישה את החשדנות והמאמץ הנדרשים כדי להבטיח את הפיצוי וגם מצביעה על מגזר נוסף שחווה תאונות עבודה- גננות, מדריכי חוגים ובעלי עסקים נוספים שקהל היעד שלהם הוא ילדים ועובדות או עובדים במקרים רבים מביתם.

מפעילת משפחתון בביתה מאריאל, היתה צריכה לצורך הכנת שנת הלימודים לבצע לא מעט פעולות הכנה בבית, בין היתר סידור המחסן, הוצאת פריטים שנחוצים לימים הראשונים בגן ותהליכים נוספים. כאשר ניקתה את החדרים, בסיום ניקוי השירותים החזירה את החפצים למקום, החליקה על המדרגות בגלל מים שהיו שם

"איך נדע שלא סתם ניקית את הבית ולא את מתחם הפעוטון" שאלו אותה מספר פעמים חוקרים של הביטוח הלאומי.

במסגרת המהלך שנעשה על ידי המשרד, הושם דגש רב על פרטים מדויקים ככל האפשר במסגרת תצהיר שהוכן, הכל בליווי תמונות רבות להמחשה, תיעוד רפואי שתומך במה שקרה, פירוט רב של נסיבות המקרה ממש דקה אחר דקה.

קאופמן מחדדת ששיטות החקירה של הביטוח הלאומי אינן תמיד נעימות "אפילו שמדובר בתאונת עבודה קטנה כגדולה, חוקרים יכולים להופיע באופן פתאומי, להגיע ללא התראה, להתקשר טלפונית ולנסות לשאול שאלות. צריך להבין שחוקרי הביטוח הלאומי יש סמכויות רבות, בדומה לחוקרי משטרה. חוקרים אלה אמורים להכיר היטב את החוק, לכן חשוב מאוד ללוות את התהליך עם מייצג ולהתייעץ עם עורך דין, על מנת למצות את זכויותיך ולהתנהל באופן נכון מולם.

וזהו טיפ נוסף חשוב בנדבך שיכול להביא לקבלת הפיצוי המיוחל. "לדעתנו, יש דגש חזק מאוד על אמינות. ולכן, חשוב מאוד להיות מדויק ככל האפשר. להקפיד על האמת לאמיתה. ומצד שני, לא להתייאש ולא לחשוש. הביטוח הלאומי בפירוש אמור לפצות אתכם על תאונה כזו".

אז מה עושים כאשר מתרחשת תאונה כזו ואיך מתכוננים מראש באופן הטוב ביותר למקרה שתצטרכו לתבוע את הביטוח הלאומי?

קאופמן ממליצה להתחיל בללכת לרופא או למוסד רפואי (בית חולים ר/רפואה דחופה וכ) להבדק. ולציין מיידית שמדובר בפגיעה בעבודה. "אל תגידו זה שום דבר. באופן מוזר משהו, הנטיה של המוסדות השונים היא להעדיף את הגרסה הראשונה , אותו משהו שאתה מספר לרופא שלך, כשאתה מגיע. לכן – אם זה קרה לך תוך כדי עבודה – חשוב להגיד זאת. חשוב שהרופא יכתוב שמדובר בתאונה שקרתה בזמן העבודה".

"אל תגיד לרופא, נפלתי, החלקתי או נפצעתי בבית – באופן סתמי. ציין בפני הרופא שזו היתה תאונה שהתרחשה בזמן שעבדת".

כדאי לדעת שבקופת חולים יש טפסים שונים במהותם  לתאונת עבודה,  שחשוב להתעקש שהם ימולאו ולא טפסים רגילים. טיפ נוסף חשוב הוא לדאוג שגם אישור ימי המחלה יהיה על גבי טופס מיוחד שמתייחס ספציפית  לעובדה כי ימי המחלה הם בגין תאונת העובדה

לסיום, היזמים שביננו חייבים לדעת ולהיות מודעים. "אם אתם יוזמים עכשיו עם החברים ומפתחים איזה רעיון חדש לסטרט אפ – קחו בחשבון שאתם צריכים להסדיר את מעמדכם. כלומר, אם אתם מובטלים ורשומים ככאלה, וקרתה לכם תאונה בזמן שעבדתם על האפליקציה הבאה שתעשה אתכם מליונרים– לא תוכלו כנראה לקבל פיצוי כי אתם רשומים כמובטלים. אם אתם עושים זאת בזמנכם הפרטי בלילה, בשעה שאתם עובדים בעבודה אחרת – גם כאן המצב מורכב אבל אפור יותר. לכן, חשוב להתאגד ולשלם את דמי הביטוח הלאומי, או כל ביטוח אחר במסגרת רשמית. כך שאם תקרה לכם תאונה כלשהיא בזמן העבודה,, אפילו כשאתם במוסך , עם פיצה , עושים סיעור מוחות עם החברים כדי לפתח את הווייז הבא – שתהיו מכוסים".

למדריך תאונות עבודה מהבית שפורסם בynet, אשר נכתב על ידי עו"ד ענת קאופמן

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4902354,00.html

עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול חברות הביטוח ועורכי דינם.

זקוקים לעורך דין נזיקין וביטוח? – תן לנו להילחם למענך !
 
 


ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

ונחזור אלייך בהקדם:

מלא את הפרטים

הרצל 7, קומה 5, נתניה 4240004

location6, location, map, marker, pin

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

09-8350074

print2, print, printer

office@acklaw.co.il

envelop, envelop, mail, email, contact, letter
 

 

- כל הזכויות שמורות -
אין לראות באמור באתר משרד עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי