ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

דרך הייסורים של נכה צה"ל, משרד הבטחון, ונפגעי פעולות איבה

מאמרים נוספים:

מאמרים נוספים:


מאז קום המדינה ועד היום נפגעו אלפי חיילים, אנשי כוחות הביטחון ואזרחים במהלך השירות הצבאי, בפעולות צבאיות, אימונים, תאונות או בפעולות איבה.

מי שנפגע במהלך שירותו הצבאי, כוחות הביטחון או בפעולת איבה זכאי להיות מוכר כנכה צה"ל או כנפגע פעולות איבה על כל הזכויות הנגזרות , בהם מענק או קצבה חודשית (מאות ואף אלפי שקלים בחודש בהתאם לאחוזי הנכות) מענקים, הלואות, הטבות, הנחות פטורים וכו'.

משרדנו, מתמחה בייצוג מול ועדות רפואיות הן של הביטוח הלאומי (נפגעי עבודה, נכות כללית, ילד נכה, פטור ממס הכנסה) משרד הבריאות ,קרנות הפנסיה, משרד הבטחון ופעולות איבה.
 

למצער דווקא נפגעי מערכת הביטחון ופעולות האיבה "זוכים" ליחס קשה ומשפיל. מערכת הביטחון פעמים רבות עורמת בפני הנפגעים קשיים רבים.

הדבר מצער מאוד במיוחד כשמדובר במרבית המקרים בחיילים צעירים אשר הגיעו לצבא כדי לשרת את המדינה, נתנו משנותיהם הצעירות למען מטרה נעלה זו , נכנסו לשירות בריאים נפגעו ומוצאים את עצמם צריכים להלחם שנים ארוכות במערכת קשה מזלזלת ושחצנית.

להלן מס' דוגמאות לקשיים אשר עומדים בפניהם של הפונים לוועדות:
זמן המתנה של חודשים ארוכים מאוד עד שזוכים (אם אכן זוכים) בהכרה כי הפגיעה שלהם היא עקב השירות. לאחר מכן נאלצים להמתין חודשים ארוכים מאוד !!! עד שמוזמנים לועדות רפואיות ונקבעת נכותם (לציין כי בכל זמן ההמתנה הממושך הזה הם אינם זכאים לתשלום) .

וועדות רפואיות – לאחר שהנפגע הוכר סוף סוף הוא מוזמן לועדה רפואית שמטרתה לקבוע את אחוזי הנכות ובהתאם את הזכויות הכספיות ווהטבות הנגזרות. לצערנו קיימים לקויים רבים בפעולות הועדה לרבות יחס מתנשא ומזלזל של הרופאים חברי הועדה כלפי הנפגעים .

מנסיונינו בייצוג במאות רבות של ועדות רפואיות מכל הסוגים וכבעלת נסיון רב מאוד בתחום, כי התחושה דווקא בועדות של משרד הביטחון קשה מאוד !!!. נראה כי הרופאים נוהגים כמי שאינם כפופים לנהלים ולהתנהגות סבירה הן כרופאים והן כנושאי תפקיד ועושים כבשלהם. נדיר וקשה מאוד למצוא אותם קשובים, לרוב הם קצרים, מזלזלים ומתנשאים מאוד.

העדר זיהוי של חברי הועדה – הנפגע מגיע לועדה המורכבת בדרך כלל מ-3 רופאים. לצערנו רופאי הועדה כלל וכלל אינם מקפדים על נשיאת תגים המזהים את שמם ואת תחום מומחיותם ואף מזכיר הועדה אינו דואג להציג את עצמו ואת הרופאים וגם לא את הנושא לשמו הוזמן. למעשה הנפגע אינו יודע מי מהרופאים שייך לעניינו ואם בכלל יש רופא בתחום שבו נפגע .

בועדה שהופיע עו"ד ענת קאופמן לפני זמן מה כאשר הרופאים כמובן לא נשאו תגים ואף לא הוצגו, בקשה מהרופאים להזדהות אך הם סרבו!!! ואחד הרופאים אמר:"כשתקבלי את הפרוטוקול תקראי"!!! עו"ד קאופמן הבהירה להם את חומרת הדבר לבסוף רופא אחר התעשת והציג את חבריו.

באופן עקבי הרופאים בוועדות מתנגדים שעו"ד יתלווה לנפגע בכניסתו לחדר הועדה וחמור מזאת מתנגדים נחרצות לנוכחותו בזמן הבדיקה הרפואית. מכניסים את עו"ד בנפרד שיאמר את דברו מוציאים מהחדר ואז מכניסים את הנפגע בנפרד.

לפי הוראות משרד הבריאות אדם זכאי להיות מלווה בזמן בדיקה רפואית ע"י אדם נוסף. בביטוח לאומי לרוב מקפידים מאוד על העניין ומאפשרים זאת לעו"ד. כך גם בוועדות של משרד הבריאות. לעומת זאת במשרד הבטחון ישנה התנגדות גורפת של חברי הועדה לליווי ונוכחות של עורך הדין. מדוע? ממה מפחדים הרופאים? מה מסתירים הרופאים?

הבדיקות הרפואיות שעורכים הועדות הרפאויות לרוב קצרצרות ולא ממצות. (באחת הועדות ביקשנו להציג צילום רנטגן רלוונטי הרופא סרב בטענה כי "זה לא מעניין"??!!)

הרופאים אינם מכינים עצמם כראוי לפני הועדה ואינם בקיאים בחומר. כך למשל באחת הועדות שהתקיימה לאחרונה אליה הגענו בעקבות פסק דין של בית המשפט המחוזי שהורה לוועדה של משרד הביטחון לבדוק את הנפגע בשנית . השופט בפסק הדין פרט הנחיות לועדה כיצד ומה עליה לבדוק ואולם כאשר סוף סוף הגענו לועדה, הופתענו לגלות כי חברי הועדה כלל לא היו מודעים לקיומו של פסק הדין, מיותר לציין כי לא קראו אותו ולא היו בידעתם אלו פעולות ואילו בדיקות עליהם לבצע.

פגיעות נפשיות – לצערנו נפגעים רבים סובלים מבעיות נפשיות עקב השירות. כאשר קיימות פגיעות מסוג זה נוהגים במשך תקופות ארוכות מאוד, מדובר בשנים,לקבוע נכויות זמניות זה גורם עוול גדול מאוד לנפגע אשר מטורטר הלוך וחזור להופיע לוועדות חוזרות וחמור מזאת בכל התקופה שבה נקבעת לו נכות זמנית נמנעות ממנו זכויות (כמו למשל תגמול מחוסר פרנסה ) .

משרדנו גם מטפל במקרים רבים וקשים של מחלות שונות (שאינן פגיעות קלאסיות) שבהם מוצא עצמו החייל נאלץ להלחם שנים ארוכות במערכת לצורך ההכרה כמו למשל: מחלות נפשיות שמתפרצות עקב השירות בהם מחלת הסכזופרניה, סכרת, אפילפסיה, סרטן עקב חשיפה ממושכת לחומרים במהלך השירות ועוד.

עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' הינו משרד עורכי דין מומחה, ובעל ניסיון רב שנים בליווי משפטי וניהול הליכים אל מול ביטוח לאומי, חברות הביטוח ועורכי דינם.

זקוקים לעורך דין ביטוח לאומי? – תן לנו להילחם למענך!
 
ענת קאופמן (כהן) ושות'
משרד עורכי דין ונוטריון

 


ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

ונחזור אלייך בהקדם:

מלא את הפרטים

הרצל 7, קומה 5, נתניה 4240004

location6, location, map, marker, pin

073-3744558

phone6, phone, contact, telephone, support, call

09-8350074

print2, print, printer

office@acklaw.co.il

envelop, envelop, mail, email, contact, letter
 

 

- כל הזכויות שמורות -
אין לראות באמור באתר משרד עו"ד ענת קאופמן (כהן) ושות' ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי